Julefimer DVD/Blu-ray

For mange så er julen en tid hvor man bruker tid sammen med venner og familie, og da er det mange som velger å samle seg foran TV’en for å se en god film. Her finner du en oversikt over noen fine filmer som man kan se sammen med alle rundt seg.

En julefortelling (A Christmas Carol)

Disney gir oss her sin magiske versjon av den klassiske Charles Dickens-historien A Christmas Carol, hvor den mannevonde gjerrigknarken Scrooge – herlig spilt av gummitrynet Jim Carrey – gjør livet surt for alle rundt seg.

Ebenezer Scrooge (Carrey) starter juleferien med sin vanlige forakt for livet, mens han kjefter på sin trofaste assistent (Gary Oldman) og sin lystige nevø (Colin Firth). Men når julespøkelsene fra fortid, nåtid og fremtid dukker opp, og tar Scrooge med på en reise som avslører sannheter han nødig vil se, må den gamle surpompen åpne sitt hjerte og gjøre opp for mange års ugjerninger – før det er for sent.

 

Polarekspressen (The Polar Express)

Det er julaften, og du er invitert på en uforglemmelig reise, opp og ned fjellene som i en berg-og-dal-bane, ut på glattisen, over skyhøye broer, og på ferden blir du servert varm kakao av flotte, syngende servitører. Du er ombord på Polarekspressen! Tom Hanks bidrar med stemmen sin, og Robert Zemeckis har regissert denne juleklassikeren som er filmet i realistisk animasjon som gjør hvert øyeblikk magisk. «Du tror det ikke før du får se det», sier en mystisk landstryker som er med på turen. Du kommer til å få se fantastiske syn. Og du kommer til å tro. Stig ombord!

 

Mikkes jul i Andeby (Mickey’s Twice Upon a Christmas)

Ta på deg lue og votter og bli med til snøfylte Andeby og se Mikke, Donald og Langbein som du aldri har sett de før!
Mikkes Jul i Andeby er animert i en helt ny stil hvor alle dine Disney favoritter får nytt liv. Her får du bli med Minni og Dolly på deres første, men elegante ferd med kunstløpskøyter på bena. Bli med Ole, Dole og Doffen når de drar til Nordpolen for å manipulere julenissens julegaveliste, og se hva som skjer når Max presenterer sin nye kjæreste, Mona, til sin klumsete pappa Langbein. Donald klarer selvfølgelig å ødelegge julefreden for halve Andeby, samtidig som Mikke havner i slåsskamp med Pluto når han prøver å pynte ferdig til jul. Mikkes Jul i Andeby byr på masse latter og moro og er den perfekte julegaven for hele familien!

Bildegalleri

 

Løvenes konge

Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa! Dette er til stor glede for alle utenom Scar, Mufasas slemme bror, som selv ønsker å overta tronen. Tiden går og den nysgjerrige Simba lærer seg å takle farer som en blivende konge kan bli utsatt for. Han følger sin far, får kloke råd av bavianen Rafiki og leker med kompisen Nala. En dag skjer det noe forferdelig, Mufasa forsvinner sporløst – og før man vet ordet av det har Scar overtatt tronen! Simba blir jaget ut av flokken og må klare seg i den store verden helt alene. Langt borte fra familien treffer han marekatten Timon og vortesvinet Pumbaa, som blir hans nye venner. Men en dag vender Simba tilbake til løveriket for å gjenvinne sin plass som Løvenes Konge…

Bildegalleri

 

Skjønnheten og Udyret

I et land langt borte bor en prins som har alt han kan ønske seg. Likevel er han både egoistisk og slem. En kveld avviser han en gammel kone som kommer til slottet for å søke ly for natten, og den gamle konen, som egentlig er en trollkvinne, forvandler ham til et udyr. Forbannelsen vil bare bli brutt dersom prinsen blir i stand til å elske et annet menneske, som elsker ham igjen. Og det før det siste kronbladet faller av rosen som trollkvinnen har gitt ham.

Bildegalleri

 

Har du en spesiell film som betyr mye for deg i julen?
Fortell oss så kan vi legge den til på denne siden.